Zo voorkom je dat je bril beslaat wanneer je een mondmasker draagt.

Brildragers kennen de frustratie: je zet je mondmasker op en … hopla! Weg zicht. Hier zijn alvast een aantal tips om te zorgen dat je bril niet beslaat.

Zorg ervoor dat je masker goed aansluit
Om ervoor te zorgen dat jouw masker goed past, moet je het juiste masker kiezen. Losse of zelfgemaakte mondmaskers passen vaak niet goed rond de neus. Onze maskers zijn voorzien van een hoogwaardige neusbrug die je makkelijk plooit naar de vorm van je neus. Zo zorg je ervoor dat er geen openingen zijn waar condensatie kan ontsnappen naar jouw bril.

Positioneer het masker dicht bij de ogen en plaats je bril bovenop je masker
Plaats het mondmasker of -kapje goed dicht bij jouw ogen en draag je bril iets lager op jouw neus. Dit zal voorkomen dat je bril beslaat of vuil wordt. Probeer ook om jouw bril niet te vaak aan te raken.

Afwaszeep
Aan het begin en einde van de dag, gebruik een beetje warm water en enkele druppels afwasmiddel om jouw bril schoon te maken. Veeg de bril daarna droog met een geschikt brillendoekje. Zorg ook dat je gedurende de dag een doekje bij je hebt. Het afwasmiddel zal de condensatie tegengaan.

Een blok zeep
Als je geen afwasmiddel hebt, probeer dan een doodnormale blok zeep om je glazen te ontsmetten. Smeer wat op de glazen, laat het even rusten en veeg daarna droog met een geschikt brillendoekje. Vloeibare zeep kan niet als alternatief worden gebruikt. Gebruik ook geen alcohol om de bril te reinigen, want dit zou zowel de brillenglazen, als het montuur kunnen beschadigen.

Scheerschuim
Het klinkt misschien gek, maar ook scheerschuim werkt bijzonder goed om condensatie te voorkomen. Wrijf wat scheerschuim over je brillenglazen en veeg ze daarna droog met een brillendoekje. Het schuim vormt zo een onzichtbare beschermingslaag tegen waterdamp. Je zal versteld staan over het resultaat

Azijn
Meng drie delen water met één deel azijn. Wrijf hiermee je brilglazen langs binnen en buiten in. Laat het geheel opdrogen, maar spoel zeker niet af met water! Herhaal wanneer het aandampen herbegint. 

Vorige
Vorige

Op vakantie binnen Europa? Dan hou je best rekening met de volgende maatregelen.

Volgende
Volgende

De nieuwe maatregelen voor wie straks wil vliegen