De nieuwe maatregelen voor wie straks wil vliegen

Vlieg je binnenkort met Brusselsairlines of vertrek je vanuit Zaventem, dan zijn hier alvast de belangrijkste maatregelen voor een zorgeloos vertrek


Vertrek in goede gezondheid
Indien jij of één van je reispartners zich ziek voelt, neem je best contact op met je reisagent of vliegmaatschappij voor een omboeking.

Controleer de regelgeving van je bestemming.
Als passagier ben je zelf verantwoordelijk om te voldoen aan de gezondheids- en inreisvoorwaarden van de landen waar je naartoe reist (inclusief de transitlanden) . Zorg dus dat je over alle vereiste reisdocumenten beschikt. Sommige landen kunnen temperatuurcontroles, gezondheidscertificaten, tests en/of specifieke documenten vragen. We raden je ten zeerste aan om kort voor vertrek de laatste updates te controleren.

Controleer je contact gegevens.
Zorg dat je tijdens je booking steeds de juiste contact gegevens doorgeeft. Zo krijg je steeds de juiste informatie bij eventuele wijzigingen of relevante informatie voor je vlucht.

Online check-in.
Inchecken doe je best online thuis. Vergeet niet je instapkaarten af te drukken alvorens je naar de luchthaven vertrekt.

Mondmaskers
Aan boord van Brusselsairlines ben je verplicht een mondmasker te dragen vanaf 6 jaar. Dit doe je best de volledige reis, dus ook op de luchthaven. Mondmaskers voor jong en oud vind je hier.

Handbagage.
Om de sociale afstand aan boord zo groot mogelijk te houden, wordt de toegestane hoeveelheid handbagage strikt nageleefd. Hou hier rekening mee bij het inpakken. Op de meeste Europese vluchten kan je je handbagage gratis inchecken 

Toegang tot de luchthaven.
Enkel passagiers met een geldig vliegticket voor die dag worden toegelaten. Uitzonderingen worden gemaakt voor medische gevallen of passagiers die assistentie nodig hebben.
Bij vertrek en aankomst wordt je lichaamstemperatuur gemeten. Is die hoger dan 38°C, dan kan je de toegang geweigerd worden.
Verder vind je op verscheidene plaatsen in de luchthaven handreinigers, maar ook vloerstickers en markeringen om de sociale afstand te respecteren.

Luchthaven Lounges.
De lounges op Brussels airport zijn tijdelijk gesloten. Lounges in andere luchthavens zullen geleidelijk worden geopend en/of beperkt beschikbaar zijn, in overeenstemming met de regelgeving van de respectievelijke landen.

Boarding.
Zowel in- en uitstappen van het vliegtuig gebeurt rij per rij. 

Aan boord.
Ontsmettingsdoekjes en een handreinigings-service zijn voorzien voor alle passagiers.
Niet-essentiële voorwerpen zoals papier, tijdschriften en warme handdoeken zijn niet langer beschikbaar. Dus breng je best je eigen lectuur mee als je graag wat leest.
De duty-free verkoop is tijdelijk stop-gezet en enkel op de vluchten naar Afrika en de VS wordt een aangepaste maaltijd aangeboden. 

Vorige
Vorige

Zo voorkom je dat je bril beslaat wanneer je een mondmasker draagt.